lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuspäivä

Laitan kuvan tekemästäni kesä laukusta.Ompelu koneella ompelu ja kaavojen luku lehdestä ei ole mun juttu,onneksi on ystävä joka tekee sen minun puolestani.Osaisin varmaan itsekin mutta ei ole vielä ainakaan niin paljon intoa että aloittaisin sen omin päin.Eli ystävä leikkasi kappaleet ja minä ompelin kiltisti kun sanottin mistä kohdasta laitan ompelu koneen surraamaan.Yhteistyöllä tuli näin soma kesä pussukka.Kyllä minun nyt kelpaa.Kiitos ystäväiseni neuvoista.
Laukkun tein pellava kankaasta, pitsiä laitoin  koristeeksi.




Juhannus aatto

Aurinkoinen juhannus aatto,ihanaa koskahan on ollut  viimeksi?No minulla oli kyllä viime juhannuksenakin kun olin kreikassa.Nyt olin veljen perheen luona.Todella kiva juhannus.Veli ja hänen vaimonsa valmistivat hyvää ruokaaMinulla oli kunnia tulla  valmiiseen pöytään.Nautittiin kaikessa rauhassa herkuista,Myöhemmin illalla pelasin veljen poikian (kahden) kanssa mölkkyä.On muuten kiva peli.Soitettin tätillemme joka on 86-vuotias ja toivotettin hyvät juhannukset.Nautin tällaisesta rauhallisesta vietosta,tämä on niin minua,illalla kun lähdin kotia  kohti pyörällä tuli veljen poika saattamaan minua.
Juhannus aloitettin alkudrinkeillä,alkoholittomalla.Hyvää

Ruokaa odotellessa naposteltiin ruis napsuja jotka kastettiin  avogadoseokseen.Nam
Lautasella grillatua karitsaa,täytetyt paprikat,parsaa ja täytettyä tomaatti.Kyllä oli herkullista.Sanoinkin että en ole saanut näin hyvää aikoihin.
Vatsan laskettua pelattiin mölkkyä.
Tällainen oli minun juhannus aatto.Minun oli hyvä olla veljeni perheen luona.Kaunis kiitos heille.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ystävän suloisella mökillä

Aiemmin kerroin että ystäväni osti siirtolapuutarhamökin.Piha on niin valmis ja kaunis että sitä ei nyt tarvis muuta kuin hoitaa.Pari viikkoa sitten veimme tavaroita ja pyyhimme kaappeja.Kastelimme marjapuskia,kukkia ym..kiktkimme rikkaruohoja sieltä täältä mikä nyt eteen osui.

Ulko-ovesta kun tullaan sisään on näkymä näin suloinen.
Tästä se sisustaminen alkaa 
   




Lounaamme oli suoraan kaupasta Atrian lihaperunasoselaatikko uuniin lämpenemään ja salaattia.Helppoa se olla piti ja maistuikin hyvältä.


Naapuri tuli tervehtimään ja toi leipomaansa raparperi piirakka ja sehän meille maistui kahvin kera.Kiitos naapurille.

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Essu ja saappaat

 Tervetuloa  uudet lukijani Bikke ja Eena .Bikken pilttuu blogista voitin arpajaisissa Garden Girl puutarha essun,Kumi saappaat satuin ostamaankin puutarhamessulta jo tänä keväänä.Essua katse linkin mutta en raaskinut ostaa,mutta nyt sain sen tällä tavalla. Nyt essu päälle ja hommiin.
Teen vielä saappaisiin vaalean punaiset säärystimet.
Bikke oli vielä laittanut kauniin kesäisen kortinkin mukaan.Kiitos Bikke.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Taloyhtiön lettukestit

Meillä oli tänään lettukestit talo yhtiössä.Kivaa yhdessä oloa, rupattelun,naurun siivittämänä.Talossamme asuu pääasiassa  ihania asukkaita,jos tarvis apua niin sitä voi mennä kyllä pyytämään ja varmasti autetaan.Olen muuttanut tähän kerros taloon 7 vuotta sitten.Ostin asunnon aivan uudesta talosta ja olen tehnyt tästä 56 neli öisestä asunnosta itselleni mieleisen .Olen niin koti ihminen.Turun keskustaan on  3,5km kävelen talvisin ja kesäisin pyöräilen kaupunkiin.
Letut olivat suussa sulavia taikinassa oli puolet ternimaitoa+punaista maitoa,ohrajauhoa ja vehnäjauhoa.
Paistohommissa  meidän talon puuhamies.



Tämä ei kyllä ollut minun annokseni vaan Liljan joka on 84 vuotias ihana täti.Sanoo että hän on minun äitini nyt kun omani on jo nukkunut pois.



sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkuu huh,hellettä

Tervetuloa kesäkuu ja uudet lukijani Marge,Susanna ja Susanne.Kiitos myös niille lukioille jotka ovat jättäneet puu merkkinsä käyneistä.Vielä kiitän kaikkia jotka ovat olleet kurkki massa blogiani.
Kuva on otettu kankaanpään opiston pihalta.
Syreenejä laitoin talo yhtiön pihan pöytää korista maan.